Coaching / therapie

“Every yourney begins with a single step”

De eerste stap heb je al gezet. Je bent op onze site om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen. Hieronder kan je lezen wat het inhoud een coaching of therapie traject te beginnen. Wil je na het lezen van deze website meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Werkwijze therapietraject

Een therapietraject bij Praktijk Rozenhage begint altijd met een kennismaking. Een gesprek waarbij een vrijblijvende verkenning kan plaatsvinden. Dit is een langer gesprek tegen een gereduceerd tarief van € 65,-. We bepreken tijdens het kennismakingsgesprek ook de formele kanten, beroepsgeheim, klachtenrecht, verdere kosten en vergoedingen.

Als je kiest voor begeleiding, dan kies je er ook voor om jouw vraag of je last niet meer alleen te hoeven dragen. Soms lukt het niet je los te maken van de gedachten die je in de weg staat. Praktijk Rozenhage is een praktijk voor zelfonderzoek en psychotherapie. Afhankelijk van je vraag zoeken wij samen een passende aanpak en geven we inzicht.

Als we er voor kiezen verder te gaan volgt een intake. De intake is een aantal gesprekken waar we het over jou gaan hebben. Wie ben je, wie en wat heeft ertoe bijgedragen dat je bent wie je bent.

Na de intake volgt de therapie.

Therapiesessies

De intake kan in één of in meerdere keren worden afgerond. Na de intake zijn we er klaar voor! Therapiesessies bij Praktijk Rozenhage bestaan voornamelijk uit gesprekken tussen jou en de therapeut. Soms, in overleg, word je gevraagd om thuis opdrachten te doen. We maken ook gebruik van andere oefeningen tijdens de sessies die, als ze wat kunnen bijdragen, gebruikt worden.

De therapeut zal de grote lijn bewaken. Jij kijkt per sessie waarover je het zou willen hebben of wat je bezighoudt. Alles is welkom. Indien je niet weet wat je zou willen bespreken, dan zal je therapeut vragen stellen en je uitnodigen bepaalde thema’s die samenhangen met jouw vraag en doelstelling te bespreken. Jij bepaalt het tempo en je kunt altijd aangeven wanneer je iets spannend, moeilijk of vervelend vindt en wanneer je iets niet wilt doen.

Wat levert de therapie op?

Een belangrijke vraag is; wat levert mij dat op? Na de intake stellen we bij de start van ons traject een doel vast, we formuleren waar wil je heen wilt. Dat geeft richting en houvast.

De bijeenkomsten met je therapeut zijn erop gericht om meer zicht te krijgen op je situatie. Je ontwikkelt een andere manier van kijken en daardoor leer je de situatie anders benaderen. De benadering gaat steeds meer passen bij hoe je zelf bent en minder hoe anderen vinden dat je moet zijn. Het is wel fijn als je dan ook wat meer op jezelf kunt vertrouwen. Van daaruit krijg je meer vrijheid te kiezen wat jij graag wilt.

Het is niet altijd even makkelijk te voelen hoe het eigenlijk met je gaat en om een ‘doel’ te formuleren. We kunnen het doel gedurende het traject bijstellen.

Het is altijd mogelijk te stoppen met de therapie. Je therapeut zal wel aangeven of hij dat (ook) een verstandige keuze lijkt.

Wachttijd en aanmelding

De praktijk neemt nieuwe cliënten aan na een eerste verkenning in het kennismakingsgesprek. De wachttijd voor een kennismakingsgesprek of therapietraject is afhankelijk van de drukte in de praktijk en de flexibiliteit die jouw agenda heeft.

De aanmelding is als volgt: stuur een mail naar info@praktijkrozenhage.nl en geef aan waarvoor je je wilt aanmelden. Vertel in het kort waarvoor je komt en wat je begeleidingsvraag is. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om te laten weten wat we voor je kunnen betekenen. Als we kunnen helpen wordt een eerste kennismakingsgesprek ingepland.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp

Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.

Lonneke Klop

Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.

Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:

  • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Rationeel Emotieve Therapie
  • Cognitieve therapie
  • Speltherapie
  • Creatieve therapie
  • Psycho educatie
  • Mindfulness
  • Brain Blocks

 

Joop Kemp

Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.

Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.

Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.

Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie,  gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.

 

Reviews

Johanna

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

Psychosociale therapie

2020-07-28T09:30:17+00:00

Psychosociale therapie

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

 
 
 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!