Coaching / therapie

“Every yourney begins with a single step”

De eerste stap heb je al gezet. Je bent op onze site om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen. Hieronder kan je lezen wat het inhoud een coaching of therapie traject te beginnen. Wil je na het lezen van deze website meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Werkwijze therapietraject

Een therapietraject bij Praktijk Rozenhage begint altijd met een kennismaking. Een gesprek waarbij een vrijblijvende verkenning kan plaatsvinden. Dit is een langer gesprek tegen een gereduceerd tarief van € 65,-. We bepreken tijdens het kennismakingsgesprek ook de formele kanten, beroepsgeheim, klachtenrecht, verdere kosten en vergoedingen.

Als je kiest voor begeleiding, dan kies je er ook voor om jouw vraag of je last niet meer alleen te hoeven dragen. Soms lukt het niet je los te maken van de gedachten die je in de weg staat. Praktijk Rozenhage is een praktijk voor zelfonderzoek en psychotherapie. Afhankelijk van je vraag zoeken wij samen een passende aanpak en geven we inzicht.

Als we er voor kiezen verder te gaan volgt een intake. De intake is een aantal gesprekken waar we het over jou gaan hebben. Wie ben je, wie en wat heeft ertoe bijgedragen dat je bent wie je bent.

Na de intake volgt de therapie.

Therapiesessies

De intake kan in één of in meerdere keren worden afgerond. Na de intake zijn we er klaar voor! Therapiesessies bij Praktijk Rozenhage bestaan voornamelijk uit gesprekken tussen jou en de therapeut. Soms, in overleg, word je gevraagd om thuis opdrachten te doen. We maken ook gebruik van andere oefeningen tijdens de sessies die, als ze wat kunnen bijdragen, gebruikt worden.

De therapeut zal de grote lijn bewaken. Jij kijkt per sessie waarover je het zou willen hebben of wat je bezighoudt. Alles is welkom. Indien je niet weet wat je zou willen bespreken, dan zal je therapeut vragen stellen en je uitnodigen bepaalde thema’s die samenhangen met jouw vraag en doelstelling te bespreken. Jij bepaalt het tempo en je kunt altijd aangeven wanneer je iets spannend, moeilijk of vervelend vindt en wanneer je iets niet wilt doen.

Wat levert de therapie op?

Een belangrijke vraag is; wat levert mij dat op? Na de intake stellen we bij de start van ons traject een doel vast, we formuleren waar wil je heen wilt. Dat geeft richting en houvast.

De bijeenkomsten met je therapeut zijn erop gericht om meer zicht te krijgen op je situatie. Je ontwikkelt een andere manier van kijken en daardoor leer je de situatie anders benaderen. De benadering gaat steeds meer passen bij hoe je zelf bent en minder hoe anderen vinden dat je moet zijn. Het is wel fijn als je dan ook wat meer op jezelf kunt vertrouwen. Van daaruit krijg je meer vrijheid te kiezen wat jij graag wilt.

Het is niet altijd even makkelijk te voelen hoe het eigenlijk met je gaat en om een ‘doel’ te formuleren. We kunnen het doel gedurende het traject bijstellen.

Het is altijd mogelijk te stoppen met de therapie. Je therapeut zal wel aangeven of hij dat (ook) een verstandige keuze lijkt.

Wachttijd en aanmelding

De praktijk neemt nieuwe cliënten aan na een eerste verkenning in het kennismakingsgesprek. De wachttijd voor een kennismakingsgesprek of therapietraject is afhankelijk van de drukte in de praktijk en de flexibiliteit die jouw agenda heeft.

De aanmelding is als volgt: stuur een mail naar info@praktijkrozenhage.nl en geef aan waarvoor je je wilt aanmelden. Vertel in het kort waarvoor je komt en wat je begeleidingsvraag is. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om te laten weten wat we voor je kunnen betekenen. Als we kunnen helpen wordt een eerste kennismakingsgesprek ingepland.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21