
Burn out behandeling
Stress hoort bij het leven. We hebben allemaal periodes dat we onrustig zijn of een bepaalde druk voelen. Als dit te lang gaat duren of erger wordt, krijg je er last van en is er kans dat het een burn out wordt. Dan is het tijd om er wat aan te doen. Stress verminderen en aanpakken.
Wat is een burn out?
Als je een burn-out hebt, voel je je leeg en uitgeput. Je voelt je soms extreem vermoeid en concentreren wordt vaak een probleem. Slapen is lastig en emotioneel ben je bij tijd en wijle een jojo. Ook voel je je gejaagd, stressvol en laat je geheugen je af en toe in de steek.
Burn-out en individuele aanpak
Onze werkwijze is niet een la opentrekken waar “behandeling bij burn out” op staat. Hoewel de symptomen vaak overeenkomsten vertonen, is de onderliggende reden nooit dezelfde. Je bent een eenmalig uniek persoon met een eigen achtergrond, een eigen hier en nu en (zeker zo belangrijk) je hebt je eigen wensen voor de toekomst. Dat vraagt om een individuele aanpak en daar kunnen we samen aan werken.
Burn-out en verandering
Het gevoel in een situatie te zitten waar wat aan moet gebeuren is een goede voedingsbodem om dingen te veranderen in je leven. Een burn-out is een logisch moment om hieraan te gaan werken. Stap één heb je al gezet: je bent je ervan bewust dat je dingen anders wilt, of moet, gaan doen in je leven. Stap twee is contact opnemen: je bent al in beweging!
Burn out en psychosociale therapie
Psychosynthese is een vorm van individuele persoonsgerichte psychotherapie. We gaan ervan uit dat bewustwording bijdraagt aan genezing van psychische klachten. Onder andere door middel van het vergroten van de zelfkennis leer je tijdens je sessies psychosociale therapie meer in harmonie te raken met jezelf en de omgeving. Tijd en duur van deze psychotherapie zijn zeer individueel gebonden. We gaan samen werken aan:
- Bewustwording (waar komt je gevoel vandaan, hoe heeft het zover kunnen komen);
- Vergroten van zelfkennis (waar heb je last van en hoe ga je daarmee om);
- Een tijdspad, gericht op jouw persoonlijke behoefte.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht
Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.
Regio Arnhem
Praktijk Rozenhage
Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp
L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741
J. Kemp - volwassenen
06-49567485
BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp
Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.
Lonneke Klop
Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.
Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:
- Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
- Oplossingsgerichte therapie
- Rationeel Emotieve Therapie
- Cognitieve therapie
- Speltherapie
- Creatieve therapie
- Psycho educatie
- Mindfulness
- Brain Blocks
Joop Kemp
Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.
Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.
Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.
Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.
Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie, gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.
Reviews

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!
