Burn out behandeling

Stress hoort bij het leven. We hebben allemaal periodes dat we onrustig zijn of een bepaalde druk voelen. Als dit te lang gaat duren of erger wordt, krijg je er last van en is er kans dat het een burn out wordt. Dan is het tijd om er wat aan te doen. Stress verminderen en aanpakken.

 

Wat is een burn out?

Als je een burn-out hebt, voel je je leeg en uitgeput. Je voelt je soms extreem vermoeid en concentreren wordt vaak een probleem. Slapen is lastig en emotioneel ben je bij tijd en wijle een jojo. Ook voel je je gejaagd, stressvol en laat je geheugen je af en toe in de steek.

 

Burn-out en individuele aanpak

Onze werkwijze is niet een la opentrekken waar “behandeling bij burn out” op staat. Hoewel de symptomen vaak overeenkomsten vertonen, is de onderliggende reden nooit dezelfde. Je bent een eenmalig uniek persoon met een eigen achtergrond, een eigen hier en nu en (zeker zo belangrijk) je hebt je eigen wensen voor de toekomst. Dat vraagt om een individuele aanpak en daar kunnen we samen aan werken.

 

Burn-out en verandering

Het gevoel in een situatie te zitten waar wat aan moet gebeuren is een goede voedingsbodem om dingen te veranderen in je leven. Een burn-out is een logisch moment om hieraan te gaan werken. Stap één heb je al gezet: je bent je ervan bewust dat je dingen anders wilt, of moet, gaan doen in je leven. Stap twee is contact opnemen: je bent al in beweging!

 

Burn out en psychosociale therapie

Psychosynthese is een vorm van individuele persoonsgerichte psychotherapie. We gaan ervan uit dat bewustwording bijdraagt aan genezing van psychische klachten. Onder andere door middel van het vergroten van de zelfkennis leer je tijdens je sessies psychosociale therapie meer in harmonie te raken met jezelf en de omgeving. Tijd en duur van deze psychotherapie zijn zeer individueel gebonden. We gaan samen werken aan:

  • Bewustwording (waar komt je gevoel vandaan, hoe heeft het zover kunnen komen);
  • Vergroten van zelfkennis (waar heb je last van en hoe ga je daarmee om);
  • Een tijdspad, gericht op jouw persoonlijke behoefte.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21