Schoolbegeleiding en Corona

Kinderen kregen de afgelopen periode schoolbegeleiding via afstandsonderwijs. Zij hebben niet altijd alle  leerdoelen kunnen halen. Sommigen zitten om die reden niet lekker in hun vel en hebben behoefte aan ondersteuning bij het leren.
Moet je regelmatig op school komen? Blijven de Cito resultaten achter of heeft je kind moeite zichzelf te presenteren? Krijgt jouw kind de aandacht die het verdient? Omdat op steeds meer scholen de nadruk ligt op plannen en organiseren kan studie begeleiding uitkomst bieden. Soms heeft een kind een zetje nodig. Praktijk Rozenhage heeft ruime ervaring in schoolbegeleiding.
 

leerachterstand door corona ?

Scholen zijn tot twee maal toe gesloten geweest en dat betekent een onderbreking voor de ontwikkeling van je kind. Soms loopt het hierdoor een leerachterstand op.  Jongeren gaan hier verschillend mee om. Als je het gevoel hebt dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit, kun je contact opnemen.

 

 

leerproblemen en corona

Leerproblemen veroorzaken een leerachterstand. Die is er niet zomaar opeens. Het is bekend dat kinderen het beste leren in een veilige omgeving en als ze goed in hun vel zitten. In een omgeving die onvoldoende veiligheid biedt ontstaan leerachterstanden. Een kind ontwikkelt zich volgens zijn eigen mogelijkheden. Soms verloopt de schoolontwikkeling minder vlot en in deze bijzondere tijd wordt dat versterkt. Extra begeleiding kan dan uitkomst bieden. Om een leerachterstand te voorkomen is het welbevinden belangrijk. Signalen van stress over leren herkennen bij je kind helpt een leerachterstand voorkomen.

 

HERKEN JE DIT?

Finn hangt onderuit in zijn stoel. Tijdens de instructie lijkt hij niet te luisteren en als hij aan het werk gaat krijgt hij zijn taak niet af. Als de leerkracht hem hierop aanspreekt kijkt hij diepongelukkig.

*

In groep 3 kunnen rond de kerstvakantie de meeste kinderen lezen. Dit geldt niet voor Emma, ze haalt de letters door elkaar en het hakken en plakken lukt vaak niet. Het gekke is dat ze de geleerde letters wel kent.

 

Wanneer aanmelden voor schoolbegeleiding?

 • Achterblijvende prestaties
 • Aandachtig luisteren lukt niet
 • Onzekerheid
 • Werkhouding is zwak
 • Korte concentratieboog
 • Weinig motivatie
 • Negatief zelfbeeld
 • Piekeren

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp

Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.

Lonneke Klop

Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.

Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:

 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Rationeel Emotieve Therapie
 • Cognitieve therapie
 • Speltherapie
 • Creatieve therapie
 • Psycho educatie
 • Mindfulness
 • Brain Blocks

 

Joop Kemp

Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.

Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.

Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.

Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie,  gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.

 

Reviews

Johanna

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

Psychosociale therapie

2020-07-28T09:30:17+00:00

Psychosociale therapie

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

 
 
 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!