Schoolbegeleiding en Corona

Kinderen kregen de afgelopen periode schoolbegeleiding via afstandsonderwijs. Zij hebben niet altijd alle  leerdoelen kunnen halen. Sommigen zitten om die reden niet lekker in hun vel en hebben behoefte aan ondersteuning bij het leren.
Moet je regelmatig op school komen? Blijven de Cito resultaten achter of heeft je kind moeite zichzelf te presenteren? Krijgt jouw kind de aandacht die het verdient? Omdat op steeds meer scholen de nadruk ligt op plannen en organiseren kan studie begeleiding uitkomst bieden. Soms heeft een kind een zetje nodig. Praktijk Rozenhage heeft ruime ervaring in schoolbegeleiding.
 

leerachterstand door corona ?

Scholen zijn tot twee maal toe gesloten geweest en dat betekent een onderbreking voor de ontwikkeling van je kind. Soms loopt het hierdoor een leerachterstand op.  Jongeren gaan hier verschillend mee om. Als je het gevoel hebt dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit, kun je contact opnemen.

 

 

leerproblemen en corona

Leerproblemen veroorzaken een leerachterstand. Die is er niet zomaar opeens. Het is bekend dat kinderen het beste leren in een veilige omgeving en als ze goed in hun vel zitten. In een omgeving die onvoldoende veiligheid biedt ontstaan leerachterstanden. Een kind ontwikkelt zich volgens zijn eigen mogelijkheden. Soms verloopt de schoolontwikkeling minder vlot en in deze bijzondere tijd wordt dat versterkt. Extra begeleiding kan dan uitkomst bieden. Om een leerachterstand te voorkomen is het welbevinden belangrijk. Signalen van stress over leren herkennen bij je kind helpt een leerachterstand voorkomen.

 

HERKEN JE DIT?

Finn hangt onderuit in zijn stoel. Tijdens de instructie lijkt hij niet te luisteren en als hij aan het werk gaat krijgt hij zijn taak niet af. Als de leerkracht hem hierop aanspreekt kijkt hij diepongelukkig.

*

In groep 3 kunnen rond de kerstvakantie de meeste kinderen lezen. Dit geldt niet voor Emma, ze haalt de letters door elkaar en het hakken en plakken lukt vaak niet. Het gekke is dat ze de geleerde letters wel kent.

 

Wanneer aanmelden voor schoolbegeleiding?

  • Achterblijvende prestaties
  • Aandachtig luisteren lukt niet
  • Onzekerheid
  • Werkhouding is zwak
  • Korte concentratieboog
  • Weinig motivatie
  • Negatief zelfbeeld
  • Piekeren

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21