Schoolbegeleiding en Corona

Kinderen hebben de afgelopen periode niet altijd alle beoogde leerdoelen kunnen halen via afstandsonderwijs. Sommigen zitten om die reden niet lekker in hun vel. Herken je dit of krijgt je kind vaak zijn werk niet af? Moet je regelmatig op school komen? Blijven de Cito resultaten achter of heeft je kind moeite zichzelf te presenteren? Op steeds meer scholen ligt de nadruk op plannen en organiseren. Soms heeft een kind een zetje nodig. Schoolbegeleiding kan uitkomst bieden.

 

leerachterstand door corona ?

Scholen zijn opnieuw gesloten. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van je kind? Loopt het hierdoor een achterstand op? Door Corona is er weer sprake van afstandsonderwijs. Jongeren gaan hier verschillend mee om. Als je het gevoel hebt dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit, kun je contact opnemen.

leerproblemen en corona

Leerproblemenveroorzaken een leerachterstand. Die is er niet zomaar opeens. Het is bekend dat kinderen het beste leren in een veilige omgeving, als ze goed in hun vel zitten. In een omgeving die onvoldoende veiligheid biedt ontstaan leerachterstanden. Een kind ontwikkelt zich volgens zijn eigen mogelijkheden. Soms verloopt de schoolontwikkeling minder vlot en in deze bijzondere tijd wordt dat versterkt. Extra begeleiding kan uitkomst bieden. Om een leerachterstand te voorkomen is het welbevinden belangrijk. Signalen van stress over leren herkennen bij je kind helpt een leerachterstand voorkomen.

HERKEN JE DIT?

Thomas hangt onderuit in zijn stoel. Tijdens de instructie lijkt hij niet te luisteren en als hij aan het werk gaat krijgt hij zijn taak niet af. Als de leerkracht hem hierop aanspreekt kijkt hij diepongelukkig.

*

In groep 3 kunnen rond de kerstvakantie de meeste kinderen lezen. Dit geldt niet voor Mieke, ze haalt de letters door elkaar en het hakken en plakken lukt vaak niet. Het gekke is dat ze de geleerde letters wel kent.

 

Wanneer aanmelden voor schoolbegeleiding?

  • Achterblijvende prestaties
  • Aandachtig luisteren lukt niet
  • Onzekerheid
  • Werkhouding is zwak
  • Korte concentratieboog
  • Weinig motivatie
  • Negatief zelfbeeld
  • Piekeren

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18

6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren 06-46070741

J. Kemp - volwassenen    06-14148958

info@praktijkrozenhage.nl