Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp

Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.

Lonneke Klop

Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.

Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:

 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Rationeel Emotieve Therapie
 • Cognitieve therapie
 • Speltherapie
 • Creatieve therapie
 • Psycho educatie
 • Mindfulness
 • Brain Blocks

 

Joop Kemp

Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.

Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.

Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.

Integratief werken hoort bij psychosinthese, waarbij ik gebruik maak van inzichten uit verschillende therapieën:

 • EMDR
 • Creatieve therapie
 • meditatie
 • Cognitieve therapie
 • regressie technieken
 • familie opstellingen
 • gestalt psychologie
 • Mindfulness
 • lichaamswerk
 • beeldtaal
 • dromen

 

Anoniem

“Een vriendin heeft me doorverwezen naar Praktijk Rozenhage. Ze had zelf erg goede ervaringen en dacht dat het wel wat voor mij zou zijn. Sinds ik bij Joop begonnen ben is er erg veel gebeurd en heb ik het gevoel dat ik weer vooruit kan.”

Joyce

“Fleur heeft bij Lonneke een training gevolgd, op advies van school. Het was een training van 10 sessies en iedere sessie bracht weer nieuwe inzichten en kracht bij Fleur naar boven. Zij leerde meer over zichzelf, hoe zij gemakkelijker in contact kon komen met anderen, hoe zij beter kon opkomen voor zichzelf. Zij heeft een levensgrote tekening samen met Lonneke gemaakt van haarzelf, met daarbij haar kernkwaliteiten; die ze meer bleek te bezitten dan ze in eerste instantie zelf dacht. Deze tekening heeft Fleur met trots in haar kamer opgehangen. Met hele warme positieve gevoelens kijkt ze terug op de ondersteuning van Lonneke.”

Johanna

“Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.”

Dirk

“Recht door zee, diepgang, humor zijn woorden die het best passen Joop. Een brede totaalblik met veel kennis en ervaring hebben me door een lastige tijd geholpen. Bedankt Joop!”

Mirian

“Mijn zoon is een paar maanden bij Lonneke geweest om sociaal wat sterker te worden. Hij heeft veel sociale vaardigheden aangeleerd, durft nu meer te zeggen, weet wat beter wanneer hij wel of niet wat moet zeggen en hij spreekt wat vaker af met kinderen uit de klas. Daardoor is hij vaker op kinderfeestjes gevraagd, wat hem weer meer zelfvertrouwen geeft. Voor mijn zoon is deze training heel goed geweest.”

Marieke

“Na wat verschillende therapeuten bij Joop gekomen. Zijn aanpak heeft me verder geholpen. Hij stelde de juiste vragen, stelde me op mijn gemak en leerde me naar mezelf te kijken op een relaxte en liefdevolle manier. Een heel traject. Zeker de moeite waard.”

Mieke

“Voor onze zoon met een taalontwikkelingsstoornis zijn wij op training geweest bij Lonneke. Wij kijken daar met een goed gevoel op terug. Onze zoon is gegroeid ook door de training. Hij zit beter in zijn vel, heeft meer zelfvertrouwen en kan goed zeggen wat hij van iets vindt. Het was een prettige samenwerking en we hebben er veel van geleerd.”

Dennis

“Zeker door het gebruik van allerlei verrassende werkvormen ben ik veel over mezelf te weten gekomen. Ik voel me in mijn eigen waarde gesterkt en kijk terug op een heel waardevolle periode in mijn leven. Ik kan zeggen dat mijn leven heel positief is veranderd.”

Uthe

“Ik ga altijd met plezier naar Joop toe. Joop is een zeer geduldige en liefdevolle therapeut. Hij heeft echt alles uit de kast getrokken om me in contact met mezelf te laten komen. Ik raad Joop van harte aan!”

Monique (trotse moeder van Koen)

“Koen heeft in 2017/2018 op de Prof. Groenschool training van Lonneke gekregen, om zijn weerbaarheid te vergroten, met het oog op de naderende overstap naar het middelbaar onderwijs. Spelenderwijs leerde Koen zijn sterke en positieve eigenschappen, die hem konden helpen en ‘kracht geven’ tijdens moeilijke momenten. Lonneke deed dit op zeer prettige, rustige manier. Wij zijn haar nog steeds erg dankbaar, Koen heeft er veel baat bij gehad, en staat nu ‘krachtig’ en zelfverzekerd in het leven!”

Nick

“Al enige tijd ben ik “onderweg” bij Joop. Een zeer bijzondere ervaring en een opluchting na wat eerdere coaches en therapeuten. Ik heb een veel beter zicht gekregen op mijzelf. De sessies zijn soms pittig maar altijd met een lach (en soms met een traan). Vooral de humor die Joop gebruikt waarmee ik zicht op mezelf krijg maakt dat ook moeilijke onderwerpen altijd draagbaar blijven. Gewoon een heel goed gevoel bij Praktijk Rozenhage.”

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Een gratis consult?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt!

 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.