kinder-en jongeren coaching

Een coaching traject bij Praktijk Rozenhage is individueel, kortdurend en effectief. Soms kunnen enkele gesprekken een wereld van verschil maken voor je kind. Bij sommige kinderen lijkt alles vanzelf te gaan, maar er zijn ook kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben.

 

Waarom kindercoaching?

Lichte problemen die op jonge leeftijd niet worden opgelost kunnen uitgroeien tot zwaardere problemen wanneer het kind in de pubertijd zit of volwassen is. Coaching voorkomt onnodig lijden in de toekomst en biedt kinderen en jongeren op een speelse en interactieve manier hulp.

 

Wanneer kindercoaching?

Integratieve begeleiding middels coaching is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die zich anders gedragen of aangeven een probleem te hebben. Hieronder zomaar een paar voorbeelden van kinderen en jongeren die met behulp van coaching een stap vooruit kunnen maken.

Voorbeelden vraagstukken

Alex is een jongen van 8 jaar. Hij knutselt graag en houdt van dieren. Op school vindt Alex het omgaan met andere kinderen moeilijk. Hij kan niet goed duidelijk maken wat hij wil en raakt hiervan gefrustreerd. De leerkracht helpt waar mogelijk maar Alex trekt zich terug en lijkt verdrietig en onzeker.

*

Yasmijn is een meisje van 13 jaar. Ze gaat graag naar school en spreekt vaak af met vrienden. Thuis is de sfeer vaak niet goed omdat Yasmijn plotselinge woede uitbarstingen heeft.

*

Lotte zit in groep 5. Thuis leest ze prima en met veel plezier, maar als ze hardop bij de juf moet lezen, of een spreekbeurt moet houden, blokkeert ze volledig en barst ze in tranen uit. Is er sprake van faalangst? Of is er iets anders aan de hand?

 

Werkwijze kindercoaching

Intakegesprek

Na aanmelding, op initiatief van ouder(s)/ verzorgers of op aanraden van bijvoorbeeld leerkracht of arts, volgt eerst een intakegesprek met de ouder(s)/ verzorgers en het kind/ de jongere. Tijdens dit gesprek bespreken we, aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst, de hulpvraag en de verwachtingen en bepalen we of met behandeling gestart zal worden. Dan volgt de onderzoeksfase.

Onderzoeksfase

Het doel van deze fase is om, in ca. 3 sessies van 50 minuten, te komen tot een diagnose. Op grond van deze diagnose maak ik een behandelplan. Dat wordt besproken in een oudergesprek. Hier is het kind/ de jongere in principe bij.

Oudergesprek

De bevindingen van de onderzoeksfase worden voorgelegd. Wat speelt er bij jouw kind? Wat betekent dit voor je kind, jullie als ouders en de omgeving? Het kan zijn dat een andere behandelvorm (logopedie, fysiotherapie) wellicht beter aansluit of we besluiten met behandeling verder te gaan.

Behandeltraject kinder coaching

Uitgangspunt van de coaching is dat het kind/ de jongere (onbewust) de oplossing weet voor de klacht. Samen met mij, de therapeut, onderzoekt je kind zijn hulpbronnen en oplossingen zodat het zich weer vrij kan ontwikkelen. Gedurende de behandeling staat het kind centraal.

Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek in onze praktijk om na te gaan of dit is wat je zoekt voor je kind.

 

Tarieven coaching jeugd (inclusief BTW)

Kennismakingsgesprek 30 minuten
Kosteloos

Intakegesprek a.d.h.v. vragenlijst
80 euro

Sessie met kind
80 euro

Oudergesprek
80 euro

Gesprek met derden (bv leerkracht)
80 euro

Obeservatie
80 euro

Tarieven bijles onderwijsgerelateerd (BTW vrij)

Kennismaking
Kosteloos

Intakegesprek(vaststellen ondersteuningsbehoefte)
€ 15,00 / 15 min.

Behandeling
€ 15,00 / 15 min.

Overleg
€ 15,00 / 15 min.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp

Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.

Lonneke Klop

Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.

Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:

  • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Rationeel Emotieve Therapie
  • Cognitieve therapie
  • Speltherapie
  • Creatieve therapie
  • Psycho educatie
  • Mindfulness
  • Brain Blocks

 

Joop Kemp

Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.

Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.

Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.

Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie,  gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.

 

Reviews

Johanna

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

Psychosociale therapie

2020-07-28T09:30:17+00:00

Psychosociale therapie

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

 
 
 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Een gratis consult?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt!

 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.