Kindertherapie

Een kindertherapie traject bij Praktijk Rozenhage is individueel, kortdurend en effectief. Soms kunnen enkele gesprekken een wereld van verschil maken voor je kind. Bij sommige kinderen lijkt alles vanzelf te gaan, maar er zijn ook kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben.

 

Waarom kindertherapie?

Lichte problemen die op jonge leeftijd niet worden opgelost kunnen uitgroeien tot zwaardere problemen wanneer het kind in de pubertijd zit of volwassen is. Kindertherapie voorkomt onnodig lijden in de toekomst en biedt kinderen op een speelse en interactieve manier hulp.

 

Wanneer kindertherapie?

Integratieve kindertherapie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die zich anders gedragen of aangeven een probleem te hebben. Hieronder zomaar een paar voorbeelden van kinderen die met behulp van kindertherapie een stap vooruit kunnen maken. Een paar gesprekken kunnen al een verschil maken voor je kind.

Voorbeelden vraagstukken

Alex is een jongen van 8 jaar. Hij knutselt graag en houdt van dieren. Op school vindt Alex het omgaan met andere kinderen moeilijk. Hij kan niet goed duidelijk maken wat hij wil en raakt hiervan gefrustreerd. De leerkracht helpt waar mogelijk maar Alex trekt zich terug en lijkt verdrietig en onzeker.

*

Yasmijn is een meisje van 13 jaar. Ze gaat graag naar school en spreekt vaak af met vrienden. Thuis is de sfeer vaak niet goed omdat Yasmijn plotselinge woede uitbarstingen heeft.

*

Lotte zit in groep 5. Thuis leest ze prima en met veel plezier, maar als ze hardop bij de juf moet lezen, of een spreekbeurt moet houden, blokkeert ze volledig en barst ze in tranen uit. Is er sprake van faalangst? Of is er iets anders aan de hand?

 

Werkwijze kindertherapie

Intakegesprek

Na aanmelding, op initiatief van ouder(s)/ verzorgers of op aanraden van bijvoorbeeld leerkracht of arts, volgt eerst een intakegesprek met de ouder(s)/ verzorgers en het kind. Tijdens dit gesprek bespreken we, aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst, de hulpvraag en de verwachtingen en bepalen we of met behandeling gestart zal worden. Dan volgt de onderzoeksfase.

Onderzoeksfase

Het doel van deze fase is om, in ca. 3 sessies van 50 minuten, te komen tot een diagnose. Op grond van deze diagnose maak ik een behandelplan. Dat wordt besproken in een oudergesprek. Hier is het kind in principe bij.

Oudergesprek

De bevindingen van de onderzoeksfase worden voorgelegd. Wat speelt er bij jouw kind? Wat betekent dit voor je kind, jullie als ouders en de omgeving? Het kan zijn dat een andere therapievorm (logopedie, fysiotherapie) wellicht beter aansluit of we besluiten met behandeling verder te gaan.

Behandeltraject / therapie

Uitgangspunt van de therapie is dat het kind (onbewust) de oplossing weet voor de klacht. Samen met mij, de therapeut, onderzoekt je kind zijn hulpbronnen en oplossingen zodat het zich weer vrij kan ontwikkelen. Gedurende de therapie staat het kind centraal.

Je kunt altijd een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek in onze praktijk om na te gaan of dit is wat je zoekt voor je kind.

 

Tarieven kindercoaching en -therapie (inclusief BTW)

Kennismakingsgesprek 30 minutenKosteloos
Intakegesprek a.d.h.v. vragenlijst75 euro
Sessie met kind75 euro
Oudergesprek75 euro
Gesprek met derden (bv leerkracht)75 euro
Observatie75 euro

Tarieven bijles onderwijsgerelateerd (BTW vrij)

KennismakingKosteloos
Intakegesprek(vaststellen ondersteuningsbehoefte)15,00/ 15 min.
Behandeling15,00/ 15 min.
Overleg15,00/ 15 min.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18

6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren 06-46070741

J. Kemp - volwassenen    06-14148958

info@praktijkrozenhage.nl

Een gratis consult?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt!

 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.