Psychosynthese

Heb je het idee dat je vastloopt in het leven en daar zelf niet meer uitkomt? Ben je toe aan iemand die je kan ondersteunen in het leven? Iemand die je helpt bij het praten over problemen of gevoelens zodat je het een plek kan geven? Psychosynthese therapie helpt je zoeken naar zingeving, een reden je bed uit te komen.

 

Wat is psychosynthese therapie?

Als psychosociaal therapeut begeleid ik, Joop Kemp, volwassenen bij het onder ogen zien van problemen of gevoelens waar je je geen raad mee weet en deze te verwerken. Door erover te praten en op zoek te gaan naar het dieperliggende probleem, zorgen we ervoor dat jij de draad weer kan oppakken. Je krijgt inzicht in de situatie waarin je vastloopt en hebt meer rust en acceptatie. Meer energie en weer zin in de volgende stap in je leven. Een plezierig leven, dat is het doel.

 

Waarom psychosynthese?

Er bestaan vele psychologische stromingen en therapieën. Praktijk Rozenhage heeft gekozen voor psychosynthese omdat eigenlijk geen van al die stromingen het alleenrecht heeft zich de beste te noemen. Bij psychosynthese kijken we wie jij bent, met jouw specifieke achtergrond, eigenschappen en ontwikkelingen. Op basis van jouw behoefte stellen we een therapie, een leerweg, samen. We gebruiken onderdelen of inzichten van andere stromingen als dat het proces ten goede komt.

 

Wanneer kan psychosynthese therapie helpen?

Het werkgebied van de psychosociaal therapeut is erg breed. Je kan bijvoorbeeld hulpverlening krijgen bij familieproblemen, maar ook bij een burn-out. Hieronder een aantal voorbeelden waarmee je bij Praktijk Rozenhage terecht kan:

 • Burn-out
 • Relatieproblemen
 • Slapeloosheid
 • Onbehaaglijke gevoelens
 • Stress
 • Identiteitsproblemen
 • Seksuele identiteit
 • Seksueel geweld en misbruik.
 • Trauma
 • Rouw en verlies
 • Waar jij het over wilt hebben

Heb je een ander probleem of vraagstuk? Neem gerust contact met ons op om te kijken in hoeverre wij iets voor je kunnen betekenen.

 

Werkwijze psychosynthese therapie

Samen onderzoeken we het dieperliggende probleem. Oorzaken die maken dat je vastloopt. Dit doen we door het er samen over te hebben, de vorm daarvan hangt af van jou. We kunnen terugvallen op vele vormen van communicatie. Praten, creatieve uitingen, stemtherapie, familieopstellingen, waar jij je goed bij voelt/ wat bij jou past. We geven inzicht en aandacht aan de manier waarop jij het probleem ervaart. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van eigen kwaliteiten. Bewust worden van wat er echt aan de hand is. Leren accepteren op welke dingen je geen invloed hebt en stilstaan bij praktische dingen die toepasbaar zijn. Op deze manier wordt de draad weer opgepakt en ga jij vooruit in het leven.

 

Vragen voor de psychosociaal therapeut

Heb je vragen voor de psychosociaal therapeut of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem contact op met Joop Kemp via 06-14148958 of info@praktijkrozehage.nl.

Voor kindertherapie neem je contact op met Lonneke Klop via 06-46070741 of info@praktijkrozehage.nl.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Een gratis consult?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt!

 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.