Rouwtherapie

Professionele rouwtherapie kan je helpen om verlies te verwerken. Het verlies van een dierbare, maar ook het verlies van je partner door een scheiding of het verlies van je baan kan leiden tot pijn en verdriet. Soms is het verdriet erg heftig en houdt de pijn langer aan dan je zou willen. Loslaten blijkt lastig en daardoor kun je niet meer zo goed functioneren. Je ervaart bijvoorbeeld klachten als:

 • hoofdpijn
 • slaapproblemen
 • machteloosheid
 • eenzaamheid
 • agitatie of zelfs agressie

Om om te leren gaan met het gemis en die klachten te verminderen, geven we bij Praktijk Rozenhage professionele rouwtherapie. Daarin gaan we van ontkenning, boosheid en depressie naar aanvaarding en acceptatie. Dat betekent niet dat je er overheen komt en iemand niet meer mist, maar wel dat we het een fijn en goed plekje kunnen geven. Zodat jij zelf weer verder kunt.

Rouwtherapie op basis van psychosynthese

Bij Praktijk Rozenhage geven we rouwtherapie op basis van psychosynthese. Dat houdt in dat we erkennen dat jij je eigen manier van beleven en verwerken hebt en dat we het traject dus afstemmen op jouw individuele behoeften en tempo.

Je kunt bijvoorbeeld diepgaande gesprekken hebben met je rouwtherapeut, maar ook schrijfopdrachten of andere creatieve uitingen behoren tot de mogelijkheden. We doen de dingen waar jij je goed bij voelt en waarbij jij optimaal in je kracht staat. Op die manier maken we je bewust van de situatie. En dat is de eerste stap naar acceptatie.

Kennismaking & wachttijden

Het is wel zo prettig om eerst even kennis te maken met je rouwtherapeut. Daarom gaan we graag een eerste gesprek aan waarbij we verkennen wat het probleem is zodat we meteen in kaart kunnen brengen wat we voor je kunnen betekenen. Je weet daarmee precies waar je aan toe bent. Hoe snel je bij ons terecht kunt is afhankelijk van de huidige drukte in de praktijk en de ruimte in jouw eigen agenda.

Aanmelden?

Heb je moeite met de dagelijkse dingen, ben je heel moe of heb je het gevoel dat jij stilstaat terwijl het leven doorgaat? Meld je dan aan voor rouwtherapie bij Praktijk Rozenhage. Volwassenen kunnen contact opnemen met Joop Kemp (06-14148958) en voor kindertherapie neem je contact op met Lonneke Klop (06-46070741). Je kunt natuurlijk ook altijd even een mailtje sturen naar info@praktijkrozenhage.nl. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp

Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.

Lonneke Klop

Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.

Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:

 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Rationeel Emotieve Therapie
 • Cognitieve therapie
 • Speltherapie
 • Creatieve therapie
 • Psycho educatie
 • Mindfulness
 • Brain Blocks

 

Joop Kemp

Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.

Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.

Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.

Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie,  gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.

 

Reviews

Johanna

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

Psychosociale therapie

2020-07-28T09:30:17+00:00

Psychosociale therapie

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

 
 
 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!