Psychosociaal therapeut

Bij Praktijk Rozenhage kun je terecht voor hulp van een psychosociaal therapeut. Deze helpt en ondersteunt je bij allerlei verschillende klachten of als je gewoon even niet zo lekker in je vel zit. We ontdekken samen het antwoord op vraagstukken als:

  • waarom ervaar ik stress, vermoeidheid en onverschilligheid?
  • hoe ga ik om met neerslachtigheid en depressieve gedachten?
  • hoe word ik minder onzeker en krijg ik meer zelfvertrouwen?
  • op welke manier kan ik destructief gedrag vermijden?
  • wat maakt mij kwetsbaar?

Psychosociale therapie kan goed helpen bij onder andere burn-outs, depressies, onzekerheid en lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak. Afhankelijk van jouw situatie gebruiken we verschillende psychotherapeutische technieken om op zoek te gaan naar de dieperliggende oorzaken die ten grondslag liggen aan jouw klachten. Vanuit daar proberen we jouw leven weer op de rit te krijgen.

Maatwerk behandelingen

Als psychosociaal therapeut zijn we niet gebonden aan bepaalde protocollen of aan vastgestelde behandelingen bij bepaalde diagnoses. Sterker nog, we gaan helemaal niet uit van diagnoses. We geloven dat je meer bent dan je probleem en niet in de sticker van je diagnose. Daarom stellen we de therapie af op jouw persoon. Op jouw situatie en op jouw behoeften. Jij en jouw unieke hulpvraag staan bij ons centraal.

Samen met de psychosociaal therapeut ga je op zoek naar de individuele antwoorden die jij nodig hebt om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Dankzij een breed scala aan benaderingen vinden we uitgebreide antwoorden op vragen als waar je kracht ligt, wat je nodig hebt om die kracht te benutten en hoe je daarbij geholpen kan worden. Daarmee leggen we de basis voor een zelfoplossend vermogen en goed herstel.

Werkwijze & wachttijden

Voordat we de therapie beginnen, maak je tijdens een gesprek eerst kennis met de psychosociaal therapeut. Dat is wel zo prettig. Daarbij bespreken we ook formele zaken als de kosten van een eventueel traject en de vergoedingen van je zorgverzekeraar. De wachttijd varieert; het is afhankelijk van het huidige aantal cliënten en de ruimte in jouw eigen agenda.

Kennismaken met de psychosociaal therapeut?

Wil je kennismaken met de psychosociaal therapeut van Praktijk Rozenhage? Mail naar info@praktijkrozenhage.nl en geef aan wat je hulpvraag is. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen en om eventueel een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21