Psychosociaal therapeut

Bij Praktijk Rozenhage kun je terecht voor hulp van een psychosociaal therapeut. Deze helpt en ondersteunt je bij allerlei verschillende klachten of als je gewoon even niet zo lekker in je vel zit. We ontdekken samen het antwoord op vraagstukken als:

 • waarom ervaar ik stress, vermoeidheid en onverschilligheid?
 • hoe ga ik om met neerslachtigheid en depressieve gedachten?
 • hoe word ik minder onzeker en krijg ik meer zelfvertrouwen?
 • op welke manier kan ik destructief gedrag vermijden?
 • wat maakt mij kwetsbaar?

Psychosociale therapie kan goed helpen bij onder andere burn-outs, depressies, onzekerheid en lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak. Afhankelijk van jouw situatie gebruiken we verschillende psychotherapeutische technieken om op zoek te gaan naar de dieperliggende oorzaken die ten grondslag liggen aan jouw klachten. Vanuit daar proberen we jouw leven weer op de rit te krijgen.

Maatwerk behandelingen

Als psychosociaal therapeut zijn we niet gebonden aan bepaalde protocollen of aan vastgestelde behandelingen bij bepaalde diagnoses. Sterker nog, we gaan helemaal niet uit van diagnoses. We geloven dat je meer bent dan je probleem en niet in de sticker van je diagnose. Daarom stellen we de therapie af op jouw persoon. Op jouw situatie en op jouw behoeften. Jij en jouw unieke hulpvraag staan bij ons centraal.

Samen met de psychosociaal therapeut ga je op zoek naar de individuele antwoorden die jij nodig hebt om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Dankzij een breed scala aan benaderingen vinden we uitgebreide antwoorden op vragen als waar je kracht ligt, wat je nodig hebt om die kracht te benutten en hoe je daarbij geholpen kan worden. Daarmee leggen we de basis voor een zelfoplossend vermogen en goed herstel.

Werkwijze & wachttijden

Voordat we de therapie beginnen, maak je tijdens een gesprek eerst kennis met de psychosociaal therapeut. Dat is wel zo prettig. Daarbij bespreken we ook formele zaken als de kosten van een eventueel traject en de vergoedingen van je zorgverzekeraar. De wachttijd varieert; het is afhankelijk van het huidige aantal cliënten en de ruimte in jouw eigen agenda.

Kennismaken met de psychosociaal therapeut?

Wil je kennismaken met de psychosociaal therapeut van Praktijk Rozenhage? Mail naar info@praktijkrozenhage.nl en geef aan wat je hulpvraag is. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen en om eventueel een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp

Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.

Lonneke Klop

Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.

Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:

 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Rationeel Emotieve Therapie
 • Cognitieve therapie
 • Speltherapie
 • Creatieve therapie
 • Psycho educatie
 • Mindfulness
 • Brain Blocks

 

Joop Kemp

Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.

Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.

Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.

Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie,  gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.

 

Reviews

Johanna

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

Psychosociale therapie

2020-07-28T09:30:17+00:00

Psychosociale therapie

Ik ben via via bij Praktijk Rozenhage gekomen. Dit was een zeer goede keuze. Fijne verhelderende gesprekken, soms pittig  maar altijd goed. Heeft me echt geholpen.

 
 
 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!