EMDR

EMDR wordt gezien als een snelle en adequate oplossing voor diverse klachten. Het is onze ervaring dat dit zelden zo is. EMDR is in onze visie een onderdeel van een behandeling waarbij er gekeken dient te worden naar een breder perspectief. Een trauma kan het leven ontwrichten en een vervolgtraject kan nodig zijn het leven weer op de rit te krijgen

Wat is EMDR-therapie?

Het is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Over EMDR (het is een afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing) doen veel verhalen de ronde. Het zou een traumabehandeling zijn die je in één klap van al je problemen af helpt. De realiteit is dat het fantastisch kan werken en dat  het een goede start is weer te gaan leven.

Voor wie is EMDR?

Het wordt vaak aangeraden aan slachtoffers van seksueel geweld, een ongeval of andere traumatische ervaringen. EMDR therapie is geen quick fix of trucje, een EMDR behandeling is een serieuze gestructureerde therapeutische methode. Sinds de introductie in 1989, door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro, is de methode doorontwikkeld tot effectieve therapie voor traumabehandeling.

EMDR behandeling – hoe werkt EMDR

Bij een EMDR behandeling worden nare herinneringen door middel van  oogbewegingen ontdaan van de bijbehorende negatieve emotionele lading. Een enkele keer wordt ook gebruik gemaakt van geluiden.

Een essentieel element is het telkens wisselen van de aandacht van links naar rechts met oogbewegingen. De therapeut gaat met zijn of haar vingers zo’n 25 cm voor het gezicht van de cliënt heen en weer.

EMDR bij Praktijk Rozenhage

Het is onze ervaring dat dit zelden zo dat met een paar sessies EMDR helemaal klaar bent. Wij vinden dat er gekeken dient te worden naar een breder perspectief met een toekomst perspectief is in onze visie het doel. Dit houdt in dat het enkel geven van de sessies EMDR niet past in onze filosofie. Na de EMDR sessies (waar je die ook gehad hebt) is het verstandig wat lichaamswerk te doen.

EMDR Psychosynthese

Na de EMDR sessies is psychosynthese is bij uitstek gericht om negatieve ervaringen, overtuigingen, gewoonten en identificaties te onderkennen. Zodra je dit kan herkennen kan je aan het werk jezelf te veranderen, transformeren noemen we dat, om daarna weer van het leven te genieten.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht

Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.

Regio Arnhem

Praktijk Rozenhage

Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp

L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741

J. Kemp - volwassenen
06-49567485

info@praktijkrozenhage.nl

BO nr.: CL4167-01-01-21