
EMDR
EMDR wordt gezien als een snelle en adequate oplossing voor diverse klachten. Het is onze ervaring dat dit zelden zo is. EMDR is in onze visie een onderdeel van een behandeling waarbij er gekeken dient te worden naar een breder perspectief. Een trauma kan het leven ontwrichten en een vervolgtraject kan nodig zijn het leven weer op de rit te krijgen
Wat is EMDR-therapie?
Het is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Over EMDR (het is een afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing) doen veel verhalen de ronde. Het zou een traumabehandeling zijn die je in één klap van al je problemen af helpt. De realiteit is dat het fantastisch kan werken en dat het een goede start is weer te gaan leven.
Voor wie is EMDR?
Het wordt vaak aangeraden aan slachtoffers van seksueel geweld, een ongeval of andere traumatische ervaringen. EMDR therapie is geen quick fix of trucje, een EMDR behandeling is een serieuze gestructureerde therapeutische methode. Sinds de introductie in 1989, door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro, is de methode doorontwikkeld tot effectieve therapie voor traumabehandeling.
EMDR behandeling – hoe werkt EMDR
Bij een EMDR behandeling worden nare herinneringen door middel van oogbewegingen ontdaan van de bijbehorende negatieve emotionele lading. Een enkele keer wordt ook gebruik gemaakt van geluiden.
Een essentieel element is het telkens wisselen van de aandacht van links naar rechts met oogbewegingen. De therapeut gaat met zijn of haar vingers zo’n 25 cm voor het gezicht van de cliënt heen en weer.
EMDR bij Praktijk Rozenhage
Het is onze ervaring dat dit zelden zo dat met een paar sessies EMDR helemaal klaar bent. Wij vinden dat er gekeken dient te worden naar een breder perspectief met een toekomst perspectief is in onze visie het doel. Dit houdt in dat het enkel geven van de sessies EMDR niet past in onze filosofie. Na de EMDR sessies (waar je die ook gehad hebt) is het verstandig wat lichaamswerk te doen.
EMDR Psychosynthese
Na de EMDR sessies is psychosynthese is bij uitstek gericht om negatieve ervaringen, overtuigingen, gewoonten en identificaties te onderkennen. Zodra je dit kan herkennen kan je aan het werk jezelf te veranderen, transformeren noemen we dat, om daarna weer van het leven te genieten.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!

Praktijk Rozenhage
De kracht van aandacht
Counseling, coaching en therapie voor jongeren en volwassenen.
Regio Arnhem
Praktijk Rozenhage
Rozenhagelaan 18
6881 RC Velp
L. Klop - jeugd / jongeren
06-46070741
J. Kemp - volwassenen
06-49567485
BO nr.: CL4167-01-01-21

Over ons: Lonneke Klop en Joop Kemp
Hieronder meer informatie over Lonneke Klop en Joop Kemp, de therapeuten van Praktijk Rozenhage. Wij hebben een vrijgevestigde praktijk.
Lonneke Klop
Alweer 23 jaar ben ik werkzaam als ambulant dienstverlener bij Auris Dienstverlening. In de jaren daarvoor, als leerkracht en locatieleider op een basisschool in Utrecht, is mijn motivatie ontstaan om mij intensief bezig te gaan houden met kinderen die wat extra’s nodig hebben. Daarom ben ik in 2006 de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie gaan doen. Tijdens die opleiding leerde ik vooral om het kind centraal te stellen en niet de problematiek. Die werkwijze blijkt effectief want ik heb inmiddels heel veel kinderen een stap verder geholpen in Praktijk Rozenhage.
Ik werk integratief en maak gebruik van inzichten uit verschillende therapieën:
- Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
- Oplossingsgerichte therapie
- Rationeel Emotieve Therapie
- Cognitieve therapie
- Speltherapie
- Creatieve therapie
- Psycho educatie
- Mindfulness
- Brain Blocks
Joop Kemp
Als psychosynthesetherapeut kijk ik naar meerdere aspecten in je leven.
Een goede en uitgebreide intake zorgt ervoor dat we uitzoeken waar je voor komt en wat je achtergrond is. Of je het nu coaching, counseling of therapie noemt, we zoeken aanknopingspunten om aan het werk te gaan met de vraag waarmee je komt. We kijken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Hiervoor gebruiken we een scala aan mogelijkheden.
Vaak is het een mix en samenvoeging (synthese) van technieken en werkvormen.
Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik een goede luisteraar ben waarbij ze zich thuis voelen. Ook moeilijke onderwerpen kunnen in veiligheid besproken worden.
Voorbeelden van werkvormen zijn; cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, familieopstellingen, werken met subpersonen, mindfulness, meditatieve werkvormen, geleide visualisaties, regressietechnieken, creatieve therapie, gestalt, tekenen, dromen, beeldtaal (symbool en metafoor), schaduwwerk en lichaamswerk.
Reviews

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je een vraag aan ons? Neem contact op, we helpen je graag!
