Coaching therapie.

Als je geen ervaring hebt met therapie of coaching dan kan het beginnen met een traject best spannend zijn. Daarom even een uitleg van wat een traject bij ons inhoudt.

Om te beginnen is er niet één uitleg, iedereen ervaart het vanuit zichzelf in relatie met de therapeut.
In het algemeen kun je er wel iets over zeggen.
Therapie komt van het Griekse woord therapeia dat staat voor ‘geneeswijze’, ‘dienst’, ‘verzorging van het lichaam’ en ‘methoden om iets te verbeteren’.
Van oorsprong was Psychotherapie (Freud) ontwikkelt op het ‘genezen’ van een ziekte. Tegenwoordig, in de moderne psychotherapeutische benadering word je niet meer als zieke gezien. Het inzicht is verschoven naar dat ieder mens psychisch in de knoop kan raken, wat in de war kan zijn, een leegte ervaren of de zin van het leven niet inzien.
Bij Praktijk Rozenhage is therapie, coaching gericht op de toekomst, vanuit nieuwsgierigheid en belangstelling gebruik makend van je eigen potentie om zo dichter bij je-zelf te komen,

Als therapeut (psychosynthese therapeut) werk ik vanuit deze visie en kijkt daarnaast naar de betekenis die er verscholen kan liggen achter de situatie waarin jij je bevindt.
Dit kan je ook een “transpersoonlijke” benadering noemen:
wat is ’the bigger picture’ als je het vanaf een afstandje kijkt? Door juist ook dit grotere en bredere kader te bekijken, ervaren veel mensen steun en ontwikkelen ze meer begrip voor en acceptatie van de situatie zoals deze is.
De therapie bestaat veelal uit het stellen en beantwoorden van vragen die gedurende de therapie opkomen en zich door ontwikkelen. Je situatie bekijken vanuit verschillende invalshoeken geeft inzicht en overzicht.
We kijken naar je zelfcompassie, welke oordelen heb je over je zelf en in hoeverre zitten deze oordelen je in de weg.

We gaan uit van het gezonde deel in jezelf. Er zijn altijd onderdelen in je leven die wel goed gaan en waarover je tevreden bent. Hoe kun je jouw kwaliteiten inzetten voor dat wat in je leven minder goed loopt en hoe je dit anders zou kunnen invullen.
Met meer oog voor wat zich in jou kan en wil ontwikkelen en zo meer mindful in je wereld te staan. Alles is erop gericht om dit samen te onderzoeken en datgene wat jou ondersteunt verder te ontwikkelen.
Het is dan ook een positieve therapie gericht op meer kwaliteit van leven.